CotonZone - hobbyopdræt af Coton de Tulear

Hunde

For en del år siden, var jeg så heldig, at en daværende kollega introducerede mig for hunderacen Coton de Tulear, da hun vidste, at et par af mine børn ikke kunne tåle hund. Hun mente, at denne race måske kunne være noget for os, og hun havde helt ret ! 

....et par måneder efter kunne vi hente vores første lille Coton de Tulear i Jylland (Mille).

Vi faldt alle pladask for denne lille søde og sjove hund og i et hus med 3 børn, som i flere år havde hungret efter at få hund, viste det sig hurtigt, at én hund slet ikke kunne dække behovet hos børnene og vi måtte derfor bestille endnu en hund. Det var også på det tidspunkt, at jeg selv var begyndt at tænke lidt på, at det måske kunne være sjovt at snuse lidt til den verden som hedder ”Hundeudstillinger”, og desuden kunne det også være spændende, hvis vi endda kunne få et kuld hvalpe selv. (Behøver jeg at sige, at der var total enighed fra børnenes side ?!!).

Desværre var Mille ikke født med en DKK stamtavle og den hun havde i DHL, kunne ikke konverteres til en DKK-stamtavle😥.

Vores nye hund skulle derfor være en tæve og egnet som udstillingshund.....jagten gik igang !

Først med henvendelse til DKK med hvalpelister og lister på kenneler i Danmark. Med hjælp fra internet og DKK listerne fik jeg lavet min egen liste over kenneler, jeg ville kontakte. Men det skulle vise sig, at blive meget svært at få en aftale i stand med nogen. De allerfleste havde meget lange ventelister med købere og tog ikke flere ind. Nogle viste mig tydeligt, at de tvivlede på min mission (tævehvalp, udstilling, hvalpe.....ved hun hvad hun går ind til....), men Brigitte Jespersen ville gerne hjælpe og vi blev alle meget glade. 😀

Vi fik skrevet kontrakt, betalt depositum og så var det bare at vente nogle måneder til det var vores tur og til der kom et kuld med en tæve. Men det skulle også vise sig ikke at være let. Der stødte problemer og komplikationer til og vi var lige ved at opgive, Brigitte havde endda tilbudt at tilbagebetale depositum, men jeg ville ikke opgive. Det havde været meget svært at nå hertil, så det var bare om at være tålmodig...og februar 2007, blev Peachy Pippi født (Mor: Chiffon; Far: Focus) og vi var alle super glade og i april 2007 kunne vi hente hende i Sæby !

Tingene har taget fart siden da, mine ideer er blevet til virkelighed og det er dét, denne hjemmeside handler om - CotonZone - hobbyopdræt af Coton de Tulear.

God fornøjelse med siden og billederne.
 
... og du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive i min gæstebog !